Tell a friendPrint

Om økologi og gedeavl

Danske øko-geder får ikke antibiotiske vækstfremmere. Desuden holdes de altid i løsdrift både ude og inde, hvilket sikrer dem motion, trivsel og naturlig adfærd.

For at leve op til retningslinjerne for økologisk produktion skal alle foderafgrøder være dyrket økologisk. Desuden skal ensilage, græs og hø udgøre mindst 65% af fodermængden. Efter malkning behandles mælken skånsomt i køleanlæg hele vejen fra stald til mejeri.

Ved ankomsten til mejeriet kontrolleres den sporbare mælk fra de enkelte producenter. I forbindelse med slagtning af geder, benytter økoproducenterne normalt et lokalt slagtehus. Det er med til at gøre produktionen mere bæredygtig, og desuden forebygger man de lange stressende transporttider i forbindelse med slagtning.

Læs mere om de danske og europæiske retningslinier for økologisk produktion www.foedevarestyrelsen.dk

Sidst opdateret: 10.03.2015 - 13:31

 

Vidste du, at ...

... kød fra gedekid er saftigt og finfibret kød, der kan sammenlignes med kalvekød og vildt.

Se flere produktioner fra 1HG.dk
Dansk Økologisk Gedeavlerforening
Stenaltvej 8
8950 Ørsted
Tlf. 40 94 80 05

www.danskged.dk

Tak, fordi du printede denne side.
Har du behov for flere informationer, er du mere end velkommen til at henvende dig.